E-sportläger i League of Legends (anmälan är stängd)

Anmälan till det här lägret är tyvärr stängd! För dig som vill hålla dig uppdaterad kring våra läger, följ oss på Facebook och Twitter!

Har du några frågor om lägret kan du maila e-sportlager@sverok.se eller ringa till Nicholas på 0763-22 72 78.

Välkommen till vårt sjunde e-sportläger som kommer att hållas i Kungsbacka. Lägret kostar bara 200 kronor och i biljettpriset ingår resa (inom Sverige), kost och logi. Arrangemanget hålls i samarbete med Sverok – Spelhobbyförbundet, Inet, Allmäna Arvsfonden och PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Lägret har 45 platser och vår huvudsponsor Inet kommer dessutom att låna ut 45 stycken Taurusdatorer speciellt byggda för våra läger. Vi har även allt gear på plats – men du får såklart ta med eget om du vill. Du behöver vara mellan 14 och 20 år för att söka.

Anmäl dig på: https://www.surveymonkey.com/r/LoLCamp

– Lägret är 13–16 april 2017,
– För alla mellan 14 år och 20 år .
– Vi spelar League of Legends
– Vi är i Kungsbacka (resa ingår)
– Kostar bara 200 kronor.
– Resa (inom Sverige), boende och mat är inkluderat.
– Specialkost finns.
– Kraftfull Taurusdator att låna till varje deltagare.
– Coaching av erfarna spelare.
– Workshops om schysst kommunikation och normer inom e-sporten.
– Kul internturnering med fina priser.
– Rullstolsanpassade lokaler.
– Specialkost för dig som behöver
– Ledare utbildade i scouternas ledarutbildning, Trygga Möten.
– Anmälan stängde19:e februari klockan 23:59

Vid frågor kan du maila till e-sportlager@sverok.se eller ring Nicholas på 0763-22 72 78

Anmäl dig genom att klicka här!

Lär känna våra tränare från Female Legends.

Lillie “Kazalyn” Klefelt är bosatt i Stockholm och en av grundarna till Female Legends. Hon har spelat datorspel i 22 år och LoL sedan slutet av season one. LoL har hon coachat i olika sammanhang i snart ett år. I riften hittar ni henne i toppen med Quinn, Irelia och Malphite som comfort-picks.
När hon inte är upptagen med att spela, anordna events eller bråka med teknik jobbar hon i en fantasybokhandel och pluggar.

Liza träffade Lillie på Respect All Compete’s förra LoL-läger och de bildade kort därefter Female Legends, ett community för tjejer som spelar. Liza är proffs på map awareness och rockar gärna Orianna på slagfältet. Har nyligen flyttat till midlane, men plockar gärna fram en och annan mage även i botlane. Hon är inte sams med osynliga hjältar och är en bättre kompis än spelare. När hon inte coachar, anordnar LAN, läger eller andra spelrelaterade events så forskar hon på hjärnvirus på Göteborgs Universitet.

Robin “Rovin” Ek bor i Stockholm arbetar som undersköterska.
I Riften ser ni honom oftast i Supportrollen, men alla andra roller går också hem. Hans expertis ligger på team-comps, champion matchups, momentum och moral. LoL-coaching har han sysslat med i över ett halvår. Om han bara fick välja en hjälte att spela med resten av han liv skulle det bli: Thresh.

 

 


Materialet nedan filmades under läger 4 och 5 under 2016.

Så här såg det ut när vi var i Västerås!

Våra läger

Respect All, Compete är ett treårigt projekt som finansieras av Arvsfonden och har som syfte att göra e-sporten mer öppen och välkomnande för alla. E-sporten är Sveriges snabbast växande sport och en fantastisk fritidssysselsättning där unga människors passion är väldigt tydlig. Men det finns också problem med exkluderande beteende, hatspråk och hård miljö. För att förändra detta ska vi i projektet bland annat arrangera träningsläger för e-sportens unga gräsrötter. Under lägren ska deltagarna utöver att träna i sina respektive spel även arbeta praktiskt med värdegrundsfrågor i form av workshops och seminarier, framtagna i samarbete med bland andra Friends. Målet är att under lägren väcka nya insikter och att de ska spridas vidare i deltagarnas umgängesgrupper för att skapa långsiktig förändring i e-sportsvärlden. Våra läger blir en möjlighet för unga människor att utveckla sitt spelande, träffa andra som delar deras hobby och framförallt ha roligt.

De cirka 50 000 e-sportsmedlemmarna hos Sverok har efterfrågat projektet för att göra e-sporten till en trygg och inkluderande plats för alla. Målsättningen är åtminstone ett läger per projektår, fast vi har förhoppningar om att kunna hålla ännu fler. Varje läger kommer att fokusera på ett spel och gästas av framstående profiler inom den scenen, för att säkerställa kvalitén på deltagarnas träning.

På lägren kommer det finnas ansvariga vuxna, samtliga har gått kursen Trygga Möten som är skapad av svenska scoutföreningen, för vuxna som arbetar med unga och barn. De ansvariga ska även lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Resa, kost, logi och all utrustning kommer att ingå i biljettpriset som ligger på 200 kronor per deltagare. Lägren har inte till syfte att gå med vinst, utan att skapa en långsiktig beteendeförändring inom e-sporten. Därför är kostnaden så låg som möjligt, för att både hålla en god kvalité samt vara lika åtkomliga för alla.

Om e-sport

E-sport är ett relativt nytt fenomen som etablerades ordentligt i början av 2000-talet. Det handlar om att enskilda personer eller lag tävlar mot varandra i dator eller tv-spel. Idag är de fyra största spelen League of Legends, Dota 2, Counter-strike: Global Offensive och Starcraft II. Världens största e-sportsturnering är The International som 2014 hade över 20 miljoner tittare.