E-sportläger i Overwatch

Anmälan är nu öppen till vårt åttonde och sista e-sportläger! Lägret är för dig som vill bli bättre på Overwatch och bidra till en tryggare och mer öppen miljö online. Anmälan stänger 24 mars 23:59.

Anmäl dig genom att klicka här!

Vårt åttonde e-sportläger kommer att hållas i Malmö. Lägret kostar 200 kronor och startar på Torsdagen den 25 maj och slutar söndagen den 28 maj. I biljettpriset ingår resa (inom Sverige), kost och logi. Arrangemanget hålls i samarbete med Sverok, Inet, Intel, Arvsfonden och Postkodslotteriets Kulturstiftelse. Lägret kommer ha totalt 42 deltagare, samt coacher och ledare. Lokalerna har uppkoppling med hög kapacitet. Vår huvudsponsor Inet kommer dessutom att låna ut 45 stycken Taurusdatorer speciellt byggda för e-sport. Alltså behöver ingen deltagare ta med egen dator.

 • 25 maj till 28 maj
 • För alla mellan 14 år och 20 år
 • Vi spelar Overwatch
 • Kostar bara 200 kronor.
 • Resa (inom Sverige), boende och mat är inkluderat. Specialkost finns.
 • Kraftfull Taurusdator att låna till varje deltagare.
 • Coaching av erfarna spelare.
 • Workshops om schysst kommunikation och normer inom e-sporten.
 • Kul internturnering med fina priser.
 • Rullstolsanpassade lokaler.
 • Specialkost för dig som behöver
 • Ledare utbildade i scouternas ledarutbildning, Trygga Möten.
 • Anmälan stänger 24 mars 23:59

Anmäl dig genom att klicka här!


 Materialet nedan filmades under läger 4 och 5 under 2016.

Så här såg det ut när vi var i Västerås och på CS:GO-läger!

Våra tränare

(mer info kommer snart)

Anmäl dig genom att klicka här!


Våra läger

Respect All, Compete är ett treårigt projekt som finansieras av Arvsfonden och har som syfte att göra e-sporten mer öppen och välkomnande för alla. E-sporten är Sveriges snabbast växande sport och en fantastisk fritidssysselsättning där unga människors passion är väldigt tydlig. Men det finns också problem med exkluderande beteende, hatspråk och hård miljö. För att förändra detta ska vi i projektet bland annat arrangera träningsläger för e-sportens unga gräsrötter. Under lägren ska deltagarna utöver att träna i sina respektive spel även arbeta praktiskt med värdegrundsfrågor i form av workshops och seminarier, framtagna i samarbete med bland andra Friends. Målet är att under lägren väcka nya insikter och att de ska spridas vidare i deltagarnas umgängesgrupper för att skapa långsiktig förändring i e-sportsvärlden. Våra läger blir en möjlighet för unga människor att utveckla sitt spelande, träffa andra som delar deras hobby och framförallt ha roligt.

De cirka 50 000 e-sportsmedlemmarna hos Sverok har efterfrågat projektet för att göra e-sporten till en trygg och inkluderande plats för alla. Målsättningen är åtminstone ett läger per projektår, fast vi har förhoppningar om att kunna hålla ännu fler. Varje läger kommer att fokusera på ett spel och gästas av framstående profiler inom den scenen, för att säkerställa kvalitén på deltagarnas träning.

På lägren kommer det finnas ansvariga vuxna, samtliga har gått kursen Trygga Möten som är skapad av svenska scoutföreningen, för vuxna som arbetar med unga och barn. De ansvariga ska även lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Resa, kost, logi och all utrustning kommer att ingå i biljettpriset som ligger på 200 kronor per deltagare. Lägren har inte till syfte att gå med vinst, utan att skapa en långsiktig beteendeförändring inom e-sporten. Därför är kostnaden så låg som möjligt, för att både hålla en god kvalité samt vara lika åtkomliga för alla.

Om e-sport

E-sport är ett relativt nytt fenomen som etablerades ordentligt i början av 2000-talet. Det handlar om att enskilda personer eller lag tävlar mot varandra i dator eller tv-spel. Idag är de fyra största spelen League of Legends, Dota 2, Counter-strike: Global Offensive och Starcraft II. Världens största e-sportsturnering är The International som 2014 hade över 20 miljoner tittare.