E-sportläger: LoL (anmälan stängd)

Anmälan är nu stängd till vårt tredje e-sportläger! För dig som vill bli bättre på League of Legends och bidra till en tryggare och mer öppen miljö online. Följ denna länken för att anmäla dig.

Inbjudan LoL

Vårt tredje e-sportläger kommer att hållas i Västerås. Lägret kostar 200 kronor och startar på torsdag den 5 maj och slutar söndag den 8 maj. I biljettpriset ingår resa (inom Sverige), kost och logi. Arrangemanget hålls i samarbete med Sverok, Inet, Intel, Arvsfonden och KFUM Malmaberg. Lägret kommer ha totalt 45 deltagare, samt coacher och ledare. Lokalerna har uppkoppling med hög kapacitet. Vår huvudsponsor Inet kommer dessutom att låna ut 45 stycken Taurusdatorer speciellt byggda för e-sport. Alltså behöver ingen deltagare ta med egen dator. Du behöver vara mellan 14 och 20 år för att söka.

 • 5 maj till 8 maj
 • För alla mellan 14 år och 20 år .
 • League of Legends
 • Kostar bara 200 kronor.
 • Resa (inom Sverige), boende och mat är inkluderat. Specialkost finns.
 • Kraftfull Taurusdator att låna till varje deltagare.
 • Coaching av erfarna spelare.
 • Workshops om schysst kommunikation och normer inom e-sporten.
 • Kul internturnering med fina priser.
 • Rullstolsanpassade lokaler.
 • Ledare utbildade i scouternas ledarutbildning, Trygga Möten.

Anmäl dig genom att klicka här!

 

Så här såg det ut senast i Västerås!

Våra tränare

Liza LindLisa Lind är besatt av rosa wards och kartkontroll. Hon tycker att hon är den sämsta Garen EUW, men spelar en vass Diana. Hon är inte sams med osynliga hjältar och är en bättre kompis än spelare. När hon inte fightas med tvåhövdade vargar i djungeln doktorerar hon på hjärnvirus i Göteborg.

 

PressbildSang Lee har kommenterat League of Legends i ca 4 år och har jobbat för ett flertal organisationer som Dreamhack, MTG, Qpad, Birdie, med flera. Sang är huvudsakligen fokuserad på play-by-play casting, men är också en van analytiker framför allt tack vare spelare som UoL’s fd adc Vardags och Splyces nuvarande Coach YamatoCannon som hjälpt honom förstå de lite mer avancerade delarna av spelet. När han inte castar så studerar Sang på Stockholms Universitet till mellanstadielärare eller lirar ranked hemma framför datorn.

 

KazalynLillie Klefelt är 26 år och bor i Stockholm. Hennes extrapappa introducerade henne för datorspelandet -94 och sedan dess har hon varit fast! League of Legends har hon spelat till och från sedan Season one. Förutom ett brinnande intresse för datorer och allt som rör spel jobbar hon i en fantasybokhandel och älskar att resa. På fritiden sjunger hon och spelar in LoL-covers, åker gärna på spel-events som DreamHack eller ser LCSen live. Hennes comfort picks är Malzahar, Fiddlesticks, Miss Fortune och Warwick. Denna säsong försöker hon hålla sig i toplane.

 

Anmäl dig genom att klicka här!

 

Våra läger

Respect All, Compete är ett treårigt projekt som finansieras av Arvsfonden och har som syfte att göra e-sporten mer öppen och välkomnande för alla. E-sporten är Sveriges snabbast växande sport och en fantastisk fritidssysselsättning där unga människors passion är väldigt tydlig. Men det finns också problem med exkluderande beteende, hatspråk och hård miljö. För att förändra detta ska vi i projektet bland annat arrangera träningsläger för e-sportens unga gräsrötter. Under lägren ska deltagarna utöver att träna i sina respektive spel även arbeta praktiskt med värdegrundsfrågor i form av workshops och seminarier, framtagna i samarbete med bland andra Friends. Målet är att under lägren väcka nya insikter och att de ska spridas vidare i deltagarnas umgängesgrupper för att skapa långsiktig förändring i e-sportsvärlden. Våra läger blir en möjlighet för unga människor att utveckla sitt spelande, träffa andra som delar deras hobby och framförallt ha roligt.

De cirka 50 000 e-sportsmedlemmarna hos Sverok har efterfrågat projektet för att göra e-sporten till en trygg och inkluderande plats för alla. Målsättningen är åtminstone ett läger per projektår, fast vi har förhoppningar om att kunna hålla ännu fler. Varje läger kommer att fokusera på ett spel och gästas av framstående profiler inom den scenen, för att säkerställa kvalitén på deltagarnas träning.

På lägren kommer det finnas ansvariga vuxna, samtliga har gått kursen Trygga Möten som är skapad av svenska scoutföreningen, för vuxna som arbetar med unga och barn. De ansvariga ska även lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Resa, kost, logi och all utrustning kommer att ingå i biljettpriset som ligger på 200 kronor per deltagare. Lägren har inte till syfte att gå med vinst, utan att skapa en långsiktig beteendeförändring inom e-sporten. Därför är kostnaden så låg som möjligt, för att både hålla en god kvalité samt vara lika åtkomliga för alla.

 

Om e-sport

E-sport är ett relativt nytt fenomen som etablerades ordentligt i början av 2000-talet. Det handlar om att enskilda personer eller lag tävlar mot varandra i dator eller tv-spel. Idag är de fyra största spelen League of Legends, Dota 2, Counter-strike: Global Offensive och Starcraft II. Världens största e-sportsturnering är The International som 2014 hade över 20 miljoner tittare.