Pressmeddelande: Nu sprider Inet e-sportens Code of Conduct

Inet tar från och med mars 2016 aktivt ansvar för att sprida e-sportens Code of Conduct i sina butiker. Boken, som beskriver en gemensam värdegrund och regler för spelare och arrangörer, är framtagen inom ramen för Sverok-projektet Respect all, Compete där Inet också är huvudsponsor.

– Vi älskar gaming och arbetar mycket med att e-sporten ska vara tillgänglig för alla. Att sprida Code of Conduct-boken är en del i att pusha gamingkulturen i en positiv riktning, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Projektet Respect all, Compete är skapat av Sveriges största ungdomsförbund Sverok. Under ett års tid har de tillsammans med tolv svenska e-sportorganisationer tagit fram Svensk e-sports Code of Conduct, som innehåller ett ramverk förhållningsregler som hjälper e-sportarrangemang på alla nivåer.

– Boken är gratis och står vid kassorna och datorerna i alla våra butiker. I den finns regler och tips för hur arrangörer och spelare kan hjälpas åt för att e-sporten alltid ska vara välkomnande och öppen.

Inet har sponsrat Respect all, Compete sedan juni 2015 och har tillsammans med dem anordnat flera e-sportläger för ungdomar runt om i Sverige.

– E-sporten är Sveriges snabbast växande sport där vi satsar mycket, bland annat genom att sponsra stora turneringar som Fragbite Masters och LAN som NärCon nu senast i februari.Code of Conduct är en väldigt viktig del för att föra e-sportscenen framåt och göra den mer öppen för alla, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

För ytterligare information 
Johan Wahlberg, marknadschef Inet, 0739-88 27 29, johan.wahlberg@inet.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Inet, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@inet.se