Respect All, Compete på Tekniska museet för branschmöte

Denna vecka har Mattias och Jesper varit på Tekniska museet i Stockholm och föreläst om projektet. Arrangemanget innehöll tal om digitala spel och spelkulturer då, nu och i framtiden. På plats fanns även bland andra Angelica Norgren från P3 Spel, Jacob Kroon från Dataspelsbranschen, Jessica Enevold från Lunds universitet och Sara Wendel-Örtqvist från Paradox Interactive.

IMG_0080

Symposium på Tekniska museet i Stockholm

Sammankomsten hade till syfte att genom dialog med spelare, spelindustrin, forskare, journalister och myndigheter rikta uppmärksamheten mot kända, okända och ökända fenomen i dataspelskultur. Tekniska museet vill skapa en kreativ och givande miljö för diskussioner kring dataspel som en historisk, nuvarande och framtida kulturform.

Jesper hade följande att säga om dagen:
Tillfällen att samla många olika aktörer från spelbranschen är alltid värdefulla, speciellt när alla kommer med så olika infallsvinklar och kunskaper. Det var ett jättebra och välplanerat evenemang där vi verkligen kunde dra nytta av att träffa personer som har grymt bra insikt i områden som skolan, spelutveckling och journalistik.

Det allra mest värdefulla med evenemanget var att få knyta kontakter, vi kommer att ha samarbeten med flera av organisationerna som var på plats framöver.

Arrangemanget som avslutades med en paneldebatt, filmades och kommer att läggas upp på Tekniska museets Youtube-kanal.