Tack för ett härligt CS-läger!

E-sportläger VästeråsNu har det gått en dryg vecka sedan vi kom hem från vårt andra e-sportläger. Den här gången var Counter-Strike: Global Offensive i fokus och över 40 deltagare köttade e-sport i alla former under hela helgen.

På torsdagen mötte vi upp alla deltagare som reste till lägret på Västerås centralstation och visade vägen till Malmabergs IK:s lokaler, där vi höll till resten av helgen. Det var en häftig känsla att locka deltagare från hela landet, en av spelarna reste hela vägen från Boden!

Under fredag och lördag tog lägret fart på allvar, då vi körde fullmatade dagar från frukosten 07.30 till den interna turneringens slut vid 02.00. Några timmars sömn hann vi också med!

Förutom att bli coachade i Counter-Strike tre timmar per dag deltog alla också i övningar där vi diskuterade hur vi tillsammans kan minska fördomar inom e-sporten och göra den till en mer välkomnande plats för fler. Att vända och vrida på de tankegångarna tillsammans med deltagarna kändes verkligen inspirerande och nyttigt.

Dessutom fick vi besök av Malin “e-sportmamman” Kaldo, som tillsammans med deltagarna och en handfull föräldrar pratade om hur vuxna kan närma sig e-sporten för att bättre förstå deras barns intressen och behov samt hur man kan hantera diskussioner om spelande i familjen.

På söndag eftermiddag var vi färdiga, både bokstavligt och bildligt talat, men grymt nöjda över ett fint läger. Nästa läger planeras till sportlovet och då är det förmodligen fokus på Starcraft 2.

Vi hörs och ses snart!

Hälsningar, Jesper och Mattias