Pressmeddelande: Åk på e-sportläger – få Overwatch!

Anmälan är just nu öppen till spelhobbyförbundets Sveroks nästa e-sportläger och nu står det klart att varje deltagare får ett exemplar av spelet Overwatch. Lägret bjuder in 42 ungdomar till småländska Vrigstad 11–14 juni och fokuserar på mångfald och inkludering.

I juni kommer 42 ungdomar mellan 14 och 20 år kunna få den bästa tänkbara starten i Overwatch. Tre veckor efter det hypade spelet släpps håller spelhobbyförbundet Sverok träningsläger i Overwatch. För bara 200 kronor ingår förutom spelet, boende, resa, mat och coaching. På lägret kommer deltagarna även delta i workshops kring schysst kommunikation, normer, attityder och beteenden inom spelvärlden.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka, oavsett ekonomisk situation eller förkunskaper. Det är också lite extra kul att kunna erbjuda spelet till alla deltagare! säger Jesper Englin, redaktör och utbildare på Sverok.

Anmälan är öppen fram till nästa tisdag. Det här blir det fjärde lägret som arrangeras av Sverok under e-sportprojektet Respect All, Compete. Det är samma projekt som i december 2015 även släppte “Svensk e-sports Code of Conduct” – en bok om hur spelare, arrangörer och föräldrar kan agera för att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport.

Det är viktigt för oss att kunna gå in och stötta ett sådant här projekt som sammanfaller så väl med våra värderingar kring mångfald och inkludering. E-sporten behöver fler insatser för att kunna erbjuda en tryggare miljö för ungdomar online avslutar Cecilia Hällstrand, vice ordförande på Sverok.

E-sportlägret kommer hållas i småländska Vrigstad och har plats för 42 stycken deltagare.

Lägret hålls 11–14/6 och är öppet för alla mellan 14 och 20 år. Anmälan stänger tisdagen 26/4.

Anmälan finns här:

www.surveymonkey.com/r/overwatchvrigstad

Läs mer om lägret här:

www.respectallcompete.se/e-sportlager-overwatch/

Om e-sport och Respect All, Compete

E-sporten är en av världens snabbaste växande sporter. E-sport går ut på att tävla mot varandra, antingen i lag eller individuellt, i olika data- och TV-spel. För barn och unga är e-sporten redan ett naturligt inslag i vardagen och Sverige är ett av de länder som leder utvecklingen inom branchen

Projektet Respect All, Compete startades 2014 av spelhobbyförbundet Sverok med stöd från Allmäna Arvsfonden för att under 3 år skapa positiv förändring inom Svensk e-sport. Det ska göras genom att arrangera träningsläger, utveckla ramverk och värdegrund samt bidra till skapandet av fysiska mötes- och träningsplatser runt om i Sverige.

•••

Kontakt
Nicholas Ranégie, Kommunikatör
0763-22 72 78, nicholas.ranegie@sverok.se

Jesper Englin, Utbildare och Redaktör
0732 – 04 42 40, mattias.von.gegerfelt@sverok.se