Pressmeddelande: Nytt e-sportläger med fokus på mångfald

Nu öppnar anmälan till nästa stora svenska e-sportläger den här gången i ett spel som inte ens är lanserat ännu! Den 11-14 juni kommer 42 ungdomar få chansen att vässa sina färdigheter i spelet Overwatch, under en helg med stort fokus på inkludering och mångfald.

Anmäl dig genom att klicka här!

Läs mer här genom att klicka här!

Overwatch inbjudan

Den 24:e maj släpper Blizzard sitt nya spel Overwatch. Tre veckor senare kommer spelet användas flitigt på e-sportlägret All Inclusive. Lägret kommer att ha stort fokus på mångfald och inkludering, något som Overwatch hyllats för att ha implementerat i sin design. Det är spelhobbyförbundet Sverok som bjuder in 42 unga deltagare att öva på spelet under en helg i småländska Vrigstad.

– Det är kul att kunna vara med så här tätt in på i Overwatch lansering och få vara med och forma spelets nya community till något positivt. Jag tycker det ska bli väldigt kul att få prata om och lära ut e-sport en hel helg, säger Jesper Englin, redaktör och utbildare i projektet.

Deltagarna får öva på spelets mer avancerade tekniker och taktiker och även delta i workshops. Där ligger fokus på hur de som spelare tillsammans kan skapa en bättre miljö online fri från hatspråk och sexism. Resor, boende, mat och utrustning ingår i kostnaden på 200:-. Avgiften har kunnat hållas låg genom stöd från Allmänna Arvsfonden, Postkodlotteriets Kulturstiftelse och Inet.

– Att låta unga träffas gör att vi på ett helt annat sätt kan jobba med de värderingar kring mångfald och inkludering som är projektets kärna. Vi känner dessutom att Overwatch är ett spel som både tagit till sig de värderingarna och lyckas förmedla dem, säger Cecilia Hällstrand, Vice Ordförande på Sverok.

Det här blir det fjärde lägret som arrangeras i projektet Respect All, Compete, som i december 2015 även släppte “Svensk e-sports Code of Conduct” en bok om hur spelare, arrangörer och föräldrar kan agera för att skapa en mer öppen och välkomnande e-sport.

Lägret hålls 11-14/6 och är öppet för alla mellan 14 och 20 år. Anmälan stänger tisdagen 26/4.

 

Anmäl dig genom att klicka här!

Läs mer här genom att klicka här!

 

Kontakt:

Nicholas Ranégie, Kommunikatör
0763-22 72 78, nicholas.ranegie@sverok.se

Mattias Von Gegerfelt, Projektledare
0760 – 15 74 09, mattias.von.gegerfelt@sverok.se