Arrangörer och e-sport – En guide till inkluderande LAN och event

På lördag släpps boken ”Arrangörer och e-sport – En guide till inkluderande LAN och event”. Boken har tagits fram för att försöka hjälpa arrangörer att skapa ännu bättre evenemang som välkomnar ännu fler utanför normen. Du hittar den här för förbeställning: shop.sverok.se/produkt/arrangorer-och-e-sport/

– Vi vet att det finns en hel del problematik kring hatspråk inom e-sporten och vi ville underlätta för arrangörer att skapa en trygg miljö på evenemang med e-sportfokus. På så sätt kan fler känna sig välkomna på till exempel LAN och andra e-sportevenemang, säger Jesper Englin, huvudförfattaren bakom boken.

Genom analysfrågor, checklistor och exempel från andra arrangörer vill vi stötta och inspirera ert arbete med att skapa evenemang för fler. Innehållet fokuserar på allt från den fysiska miljön, till marknadsföring och moderering.

– För oss är rätten till att känna sig välkommen och accepterad otroligt viktig. Det i sin tur kommer bidra till att skapa en mer demokratisk ungdomsgeneration, menar Jesper Englin.

Boken kommer bara kosta en tia, men är gratis under hela maj för alla som är intresserade och kommer fortsatt vara gratis digitalt.

Senare i år kommer också en webbkurs där du kommer kunna utbilda hela arrangörsgrupper i att utföra inkluderande evenemang.

Bakom står vi tillsammans med Sverok – Spelhobbyförbundet, och Studiefrämjandet, med hjälp av intervjuer från DreamHack, Female Legends, DHR, Diversi, Malmö e-sport, Team Property, MälarLAN, STHLM e-sport och Keita-Gaming.

 

På shop.sverok.se kan du förbeställa boken redan nu!

 

3 snabba tips till dig som vill arrangera inkluderande LAN

  • Kontakta grupper som ni i vanliga fall har svårt att nå ut till när ni arrangerar LAN och prata med dem om vad de saknar i nuläget.

  • Se till att ha en arrangörsgrupp som består av människor med olika bakgrunder för att kunna täcka fler perspektiv i planering och utformning.

  • I marknadsföringen – använd bilder med personer av varierande ålder, funktionalitet, kön och hudfärg. Undvik stereotyper (exempelvis “tuffa killar” och “gulliga tjejer”) när ni använder er av karaktärer i grafiskt material.