Föreläsningsveckor!

Jesper

Vecka 49 och 50 har vi varit ganska mycket ute på vägarna. Vi deltog på Nätvaros slutkonferens i Uppsala, där bland andra Elza Dunkers (Umeå Universitet) och Olle Cox (Friends) deltog. Fokus låg på juridik samt strategier för att bemöta näthat. Poänger om att se vuxnas roll i näthat gjordes, bland annat lyftes statistik kring att de värsta förövarna är män i 40-åråldern och tanken om att hatspråk på nätet inte är ett ungdomsproblem – en synvinkel som många diskussioner annars utgår ifrån.

Utöver konferensen i Uppsala har vi också föreläst om vuxennärvaro inom e-sporten för ett hundratal lärare på ett seminarie i Norrköping och pratat om projektet på Linköpings Datamuseums 10-årsjubileum, tillsammans med vår ambassadör Kim Larsson.

Dessutom pågår ju Musikhjälpen för fullt och där deltar vi på flera sätt! Vi hjälper Sthlm e-sport att hålla auktioner där en budar om att få spela med några av världens bästa spelare inom Dota 2 eller träna Starcraft 2 med bronsmedaljören från Starcraft-VM för damer.

Projektets ambassadörer Kim Larsson och Joakim Akterhall besöker glasburen för att kommentera respektive spela live i SVT och SR, natten mellan 13-14 december.

Missa inte!