Besök hos Franska Ambassaden!

Det hände något väldigt speciellt förra veckan. Ja, förra torsdagen (25/2) var Mattias (Projektledare) och Alexander (Ordförande i Sverok) på besök hos Franska Ambassaden. Dit var de inbjudna för att berätta mer om svensk e-sport, Sverok och Respect All, Compete. Det tyckte vi givetvis var jätteroligt!

Mattias, projektledare och Alexander, förbundsordförande i Sverok

Mattias, projektledare och Alexander, förbundsordförande i Sverok.

Men det är inte bara i Sverige som franska staten vill veta mer om den snabbt växande e-sporten. Samma informationsinsamling sker även hos ambassaderna i USA, Sydkorea och Tyskland, fyra länder som, likt Frankrike, har en stark e-sportscen. Anledningen för det är att de vill lära sig mer om på vilket sätt e-sporten hanteras, främjas och regleras.

Tydligt är att Frankrike ser e-sportens potential och vill lära sig mer om vad denna växande sport är och hur den fungerar. Vi tycker givetvis det är jättekul att få vara en del av den processen.

Kvar hos ambassaden lämnade vi också en inbjudan till nästa e-sportläger. Vi hoppas verkligen de vill komma och hälsa på!